Urządzenia i Akcesoria
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 26 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Falafel
-
dried lima beans270 g
-
dried chickpeas90 g
-
water for soaking
-
spring onions/shallots trimmed and cut into pieces4
-
garlic cloves4
-
fresh flat-leaf parsley leaves only6 sprigs
-
fresh mint leaves only4 sprigs
-
fresh red chilli trimmed, cut into halves and deseeded1
-
salt to taste1 - 2 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
baking powder3 tsp
-
bicarbonate of soda1 tsp
-
ground cumin1 ½ tsp
-
ground coriander1 tsp
Tahini sauce
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
tahini150 g
-
water130 g
-
salt¼ tsp
-
lemon juice1 tbsp
-
ground cumin¾ tsp
R'gaif bread
-
water180 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
plain flour plus extra for dusting260 g
-
olive oil for coating
-
salt½ tsp
Assembly
-
sunflower oil for frying (see Tips)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Białko
32.3 g
Kalorie
4166.6 kJ /
992 kcal
Tłuszcz
54.7 g
Błonnik
23 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Hommus
15 min
Focaccia
2 godz. 5 min
Vegetarian sausage rolls
40 min
Gnocchi
1 godz. 40 min
Basil pesto
10 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Crispy rice paper rolls
40 min
Mushroom ragu with polenta toast
1 godz. 40 min
Spelt bread rolls
1 godz. 45 min
Falafel with beetroot hommus
20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Classic mushroom risotto
30 min