Wersje kompatybilne
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Falafel
- 270 g dried lima beans
- 90 g dried chickpeas
- water, for soaking
- 4 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 4 garlic cloves
- 6 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 4 sprigs fresh mint, leaves only
- 1 fresh red chilli, trimmed, cut into halves and deseeded
- 1 - 2 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp baking powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 1 ½ tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
Tahini sauce
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 150 g tahini
- 130 g water
- 1 tbsp lemon juice
- ¼ tsp salt
- ¾ tsp ground cumin
R'gaif bread
- 180 g water
- 2 tsp dried instant yeast
- 260 g plain flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
- olive oil, for coating
Assembly
- sunflower oil, for frying (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 4166.6 kJ / 992 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 81 g
- Tłuszcz
- 54.7 g
- Błonnik
- 23 g
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1h 10 min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Chocolate cream cookies
1h 30min
Falafel
25h 30min
Tomato pasta sauce
40 min
Eggplant and porcini bites with turmeric tahini dressing
55 min
Breakfast sausages
1h 5 min
Green onion flatbreads
55 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Falafel with beetroot hommus
20min
Hommus
15min