![Everyday Indian curry paste Everyday Indian curry paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43F2DB0E-97AC-40E2-A7F1-866D2CECD4F5/Derivates/9D1ADE1E-2C5C-4229-A8A3-91A4FC372EC4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g cumin seeds
- 2 - 3 dried bay leaves
- 30 g coriander seeds
- 1 tsp whole cloves
- 12 cardamom pods (black)
- ½ cinnamon quill
- ¼ tsp black peppercorns
- 2 tsp Kashmiri chilli powder
- 1 tbsp ground ginger
- 2 tsp ground turmeric
- 5 brown onions (approx. 700 g), cut into quarters
- 2 fresh long green chillies, trimmed and cut into halves (optional)
- 1 tbsp garlic paste (see Tips)
- 1 tbsp ginger paste (see Tips)
- 40 g ghee (see Tips)
- 40 g canola oil
- 30 fresh curry leaves
- 800 g canned whole tomatoes
- 1 tbsp brown sugar
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1150 g
- Kalorie
- 6829 kJ / 1625 kcal
- Białko
- 34.67 g
- Węglowodany
- 119.44 g
- Tłuszcz
- 109.85 g
- Tłuszcz nasycony
- 32.9 g
- Błonnik
- 65.65 g
- Sód
- 4198.9 mg