![Flat bread Flat bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C664661E-07C0-4992-8F4D-B92B2CB15880/Derivates/905AB388-3849-453A-98C2-063175BB552F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g water
- 50 g hemp seeds (see Tips)
- 175 g wholemeal spelt flour
- 175 g white spelt flour
- 1 tbsp olive oil, plus extra for frying
- 2 tsp baking powder
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 731.7 kJ / 174.2 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 174.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wholemeal crumpets
1h 40min
Naan bread
2h 40min
Fresh pasta dough
1 Std.
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12h 15min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15 min
Peshwari naan
1h 20min
Falafel with beetroot hommus
20 Min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Hommus
15 Min
Traditional hommus
25h 5 min.
Roti
2h
Flour tortillas
1 Std. 10 Min