![Salted caramel and chocolate cake Salted caramel and chocolate cake](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6B15045-EE1B-44E7-A814-30553A7B7D5A/Derivates/910D3279-5083-4CA5-B158-08D548C6CF46.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge cakes
- 140 g butter, plus extra to grease
- 200 g plain flour
- 280 g brown sugar
- 70 g Dutch cocoa powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 200 g brewed coffee
- 70 g canola oil
- 2 eggs
- 150 g buttermilk
- 1 tsp natural vanilla extract
Cream and salted caramel filling
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g double cream
- 50 g dark brown sugar
- 50 g caster sugar
- 50 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean
- 1 tsp sea salt
- 600 g whipped cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2383.2 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 316.7 mg
Alternatywne przepisy
Rhubarb, orange and almond Cake
1 Std. 30 Min
Easy marshmallows
4h 25min
Potato pancakes
45 Min
Milo® mousse
1 Std. 5 Min
Harissa yoghurt dressing
5min
Chocolate lava pudding
40 Min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 Min
Custard horns
1 Std. 45 Min
Baked Chicken Pizzaiola with Thermomix® Cutter
55 Min
Better banana cake
45 Min
Edna's lemon curd teacake
40 Min
Chloe's caramel fudge
24h 30 phút