Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate sponge cakes
- 140 g butter, plus extra to grease
- 200 g plain flour
- 280 g brown sugar
- 70 g Dutch cocoa powder
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 200 g brewed coffee
- 70 g canola oil
- 2 eggs
- 150 g buttermilk
- 1 tsp natural vanilla extract
Cream and salted caramel filling
- 80 g unsalted butter, cut into pieces
- 120 g double cream
- 50 g dark brown sugar
- 50 g caster sugar
- 50 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean
- 1 tsp sea salt
- 600 g whipped cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2383.2 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 57.4 g
- Tłuszcz
- 37.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 316.7 mg
Alternatywne przepisy
Salted Chocolate Caramel Fudge
2u. 40min
Speedy citrus layered cake
1h 10min
Banana bread
1h 40min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30min
Spooky shortbread fingers
1h 50 min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Molten chocolate cake
45min
Fudgy chocolate cake
50min
Traditional sausage rolls
50min
Tear and share cinnamon scrolls with honey butter
50min
Only the best chocolate chip cookies ever
25 min
Best ever carrot cake
1h 35 min