Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lamb's liver (lamb's fry - see Tips)
- 300 - 500 g milk
- 200 g brown onion, cut into halves
- 6 rindless bacon rashers (approx. 230 g), cut into 3-4 cm pieces
- 50 g salted butter
- 60 g tomato sauce
- 40 g Worcestershire sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 - 150 g plain flour, for dusting
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- mashed potatoes and cooked peas, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2874.6 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1404.8 mg
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1h
Carrot and swede mash
25min
Beef and mushroom hot pot
2h
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Seafood and corn chowder
40 min
Fish cakes with beurre blanc sauce
1h
Shepherd's pie
55min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Beef Stroganoff
1h
Steak and kidney pudding
3 godz. 45 min
Fish pie with mashed potato topping
2h
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45 min