![Lamb's fry with bacon Lamb's fry with bacon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9D562EAA-D34C-4A06-A18D-6FEA605D68DB/Derivates/8EBF4EE1-3020-4F0B-9DC3-40CEC0CA0354.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lamb's liver (lamb's fry - see Tips)
- 300 - 500 g milk
- 200 g brown onion, cut into halves
- 6 rindless bacon rashers (approx. 230 g), cut into 3-4 cm pieces
- 50 g salted butter
- 60 g tomato sauce
- 40 g Worcestershire sauce
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 100 - 150 g plain flour, for dusting
- 2 - 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped
- mashed potatoes and cooked peas, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2874.6 kJ / 684.4 kcal
- Białko
- 41.2 g
- Węglowodany
- 56.4 g
- Tłuszcz
- 31.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1404.8 mg
Alternatywne przepisy
Shepherd's pie
55 min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Seafood and corn chowder
40 min
Guinness beef pies
2 Std. 15 Min
Mushroom soup
30 min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1 godz.
Cream of mushroom soup
20 min
Beef Burgundy
1h 45min
Mushroom sauce
20 min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Bubble and squeak soup
35 min
Chicken and sweet corn soup
30 min