![Nougat glacé with raspberry coulis Nougat glacé with raspberry coulis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f4107e40-0840-46cf-a0d5-5b28426c5bb2/Derivates/782bd68a-0c99-4f7f-918f-7c0235fe381b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g mixed nuts (see Tips)
- 100 g mixed glacé fruit, cut into pieces (1 cm - see Tips)
- 80 g icing sugar
- 3 eggs, separated
- 1 pinch salt
- 80 g honey (see Tips)
- 400 g pouring (whipping) cream
Raspberry coulis
- 200 g frozen raspberries
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice
- fresh raspberries, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1236.4 kJ / 294.4 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 44 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhubarb and strawberry fool
2sa 15 dk
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20min
Quinoa puddings with raspberry coulis
1h 5min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2sa 10 dk
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Brandy butter
10min
Stewed rhubarb with apple and strawberries
30 min
Sweet shortcrust pastry
1sa 50 dk
Sticky toffee puddings
1h
Meringues
5 godz.
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Salted caramel sauce
40 min