Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g Granita™ biscuits, broken into pieces
- 50 g unsalted butter, softened
- 100 g caster sugar
- 2 limes, zested and juiced (approx. 40 g juice)
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 250 g cream cheese
- 40 g white rum
- 300 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1212.7 kJ / 288.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 17.6 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Chocolate volcanos
55 Min
Orange and passionfruit Eton mess
2hod. 50min
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24hod. 30min
Lemon white chocolate cheesecake with cherry coulis and walnut crumb (Andrew Ballard)
1 Std. 15 Min
Minty vodka lemonade (Diabetes)
10 Min
Pecan pie cheesecake cups
35 Min
Lemon and white chocolate lava cakes
30 min
Chocolate fondant cake
40 min
Mango daiquiri
5 Min
Mojito-style cocktail
10 Min
Piña colada
5 Min