Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 120 g pitted dates
- 2 Granny Smith apples, peeled, cored and cut into pieces (1 cm)
- 1 tsp bicarbonate of soda
- 220 g boiling water
- 125 g caster sugar
- 250 g plain flour
- 1 egg
- 1 tsp natural vanilla extract
Almond topping
- 60 g unsalted butter
- 60 g brown sugar
- 2 tbsp milk
- 50 g slivered almonds
- custard, ice cream or whipped cream, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1360.8 kJ / 324 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 119 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1h
Coffee date muffins
35min
Polenta, mandarin and almond cake
2 godz. 35 min
Jamaican style ginger cake
1h 20min
Zucchini slice
45min
Brown sugar kumara cake
1 Std. 25 Min
Date and nut loaf
1h 20min
Pumpkin loaf
1h 45min
Quick almond biscuits
35min
Chocolate Beetroot Cake
2u. 20min
Orange and almond cake
2u. 20min
Caribbean carrot cake
2h 10min