Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g koperku, świeżego
- 1 ząbek czosnku
- 230 g wody
- 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy
- 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
- 350 g mąki chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 200 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1491 kJ / 356 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cebulaki
1h 5min
Fougasse - chleb francuski
2h
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z jabłkiem i cebulą
1h 55min
Ciasteczka z cebulą i kminkiem
50 Min
Mini focaccie
2 Std. 5 Min
Minichlebki z kminkiem
1 Std. 30 Min
Ziemniaczane podpłomyki
13 Std.
Sos jajeczny do chlebków naan
25min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Focaccia z brokułami i anchois
2h 15min
Focaccia z kiełbasą
2h