Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g mąki pszennej
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kluski francuskie z Varomy
20min
Sos romesco
1h 25min
Sycylijskie arancini
2 godz. 50 min
Makaronowe muszle z pomidorami i bakłażanem
55min
Chlebki guttiau
2 godz. 30 min
Klopsy z seitana z sosem kaparowym
1 godz. 30 min
Anchoiada
10min
Gnocchi alla romana
2 godz.
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1h 35min
Pikantny sos pomidorowy
30min
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50min
Knelki z piersi kurczaka
1h 20min