Knedle bawarskie
TM5 TM6

Knedle bawarskie

4.8 (20 ocen)

Składniki

  • 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g mleka
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
  • 2 jajka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g mąki pszennej
  • 300 g wody

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
991.6 kJ / 236.8 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
37.2 g
Tłuszcz
6.5 g
Błonnik
1.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy