Knedle bawarskie

Knedle bawarskie

4.7 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 270 g czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
  • 200 g mleka
  • 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
  • 2 jajka
  • ½ - 1 łyżeczka soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 70 g mąki pszennej
  • 300 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 236.8 kcal / 991.6 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 6.5 g
Węglowodany 37.2 g
Błonnik 1.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...