Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g czerstwych bułek, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 200 g mleka
- 20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 15 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
- 2 jajka
- ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 70 g mąki pszennej
- 300 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 991.6 kJ / 236.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierożki shaomai
2h
Kniszki ziemniaczane
2h
Naleśnikowy makaron
55 min
Cepeliny z serem
24h 50 min
Gnocchi alla romana
2h
Oładki ziemniaczane z grzybami
1h 10 min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Czorne kluski
3u. 30min
Pierożki wonton z serem kozim i sosem Pistou
40 min
Burger grzybowo-jaglany
2h 30 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3h 10min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1h 30min