
Urządzenia i Akcesoria
Knedle bawarskie
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
270 g czerstwe bułki pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 g mleka
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
15 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia dłoni
-
2 jajka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
70 g mąki pszennej
-
300 g wody
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
236.8 kcal /
991.6 kJ
Białko
8.3 g
Tłuszcz
6.5 g
Węglowodany
37.2 g
Błonnik
1.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Anchoiada
10 min
Kibiny z ziemniakami i serem cheddar
1 godz. 45 min
Paszteciki piknikowe
50 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Ciastka panellets
25 godz. 45 min
Portugalski placek - Folar
8 godz. 40 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Cepeliny z serem
24 godz. 50 min
Kniszki ziemniaczane
2 godz.
Kluski kładzione z kaszy manny
45 min