
Urządzenia i Akcesoria
Chlebek piwny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kromek
Składniki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
450 g mąki pszennej
-
330 g piwa porter
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g cukru
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
189 kcal /
791.3 kJ
Białko
3.9 g
Tłuszcz
4.6 g
Węglowodany
31.3 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚNIADANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Irlandzki chleb na sodzie
45 min
Chleb z serem i salami
1 godz. 50 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2 godz. 40 min
Chleb pszenno-gryczany z garnka
2 godz. 30 min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1 godz. 45 min
Chleb pszenny tostowy
3 godz.
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb z kaszą gryczaną
2 godz. 20 min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2 godz. 55 min
Chleb pszenny
1 godz. 30 min