Urządzenia i Akcesoria
Chlebek piwny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 kromek
Składniki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
450 g mąki pszennej
-
330 g piwa, typu lager330 g piwa porter
-
1 - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
30 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Białko
3.9 g
Kalorie
791.3 kJ /
189 kcal
Tłuszcz
4.6 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki śródziemnomorskie
1h 5min
Chleb wiejski
2h
Chleb żytnio-pszenny z oliwkami i bazylią
2h 30min
Chleb pszenny
1h 30min
Chleb z serem i sokiem pomidorowym
1h 45min
Chleb cebulowy z wędzonym serem
2h 55min
Chleb pszenno-żytni razowy
1h 40min
Chleb z otrębami
1h 35min
Ziołowy chleb pełnoziarnisty
1h 45min
Mieszanka do wypieku chleba pomidorowo-ziołowego
10min
Aromatyczny chlebek z kminkiem i sezamem
2h 40min
Chleb pszenno-żytni na drożdżach
2h 10min