Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm), plus extra for greasing
- 160 g buckwheat
- 100 g raw almonds
- 120 g Rapadura sugar
- 1 dried bay leaf
- 1 pear (approx. 100 g), peeled and cored
- 1 tsp vanilla bean paste
- 3 eggs
- 2 tsp baking powder
- 1 pinch salt
- 1 Granny Smith apple, peeled, cored and cut into thin slices (5 mm)
- brown sugar, for sprinkling
- whipped cream, to serve (see Tips) (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1525.8 kJ / 363.3 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 28.9 g
- Tłuszcz
- 24.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 108.5 mg
Alternatywne przepisy
Polenta, mandarin and almond cake
2u. 35min
Peach and plum upside-down cake
50min
Date, orange and olive oil cake with salted white chocolate ice cream (Shane Delia)
9h 50min
Mixed berry clafoutis
40 Min
Chocolate and nut biscuits
55 min
Chocolate quinoa cake with peanut butter frosting
2 Std. 10 Min
Nutty pancakes with stone fruit compote
1h
Banana, walnut and date loaf
55 min
Gluten free carrot and almond cake
2 godz. 30 min
Orange and almond cake
2h 20min
Healthy banana bread
1h 15min
Torta caprese (flourless almond cake)
2 godz.