Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Involtino di platessa
- ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 4 filetti di platessa, grandi
- 2 cucchiai di succo di limone
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe macinato
- 1 mazzetto di aneto fresco, le foglioline
- 50 g di scalogno, a metà
- 200 g di filetti di salmone fresco
- 100 g di panna fresca liquida
- 1 albume
- 500 g di acqua
Verdure
- 250 g di carote a pezzi
- 100 g di sedano rapa a pezzi
- 200 g di bulbo di finocchio a pezzi
- 250 g di porri a pezzi
- 50 g di burro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 100 g di panna acida
- 1 limone, in 8 spicchi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2106 kJ / 504 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 5.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluzzo al Varoma con purè di carote
40 Min
Merluzzo al vapore con patate, verza e salsa agli agrumi
55min
Filetto di trota con purea di broccoli
50 Min
Involtini di platessa con pesto di basilico e fagiolini
30 Min
Filetto di orata con peperoni
25min
Branzino e patate al vapore in salsa di basilico e pomodorini
40 Min
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 Min
Bocconcini di pollo al cartoccio con verdure
50 Min
Trota salmonata al pesto di olive
35 Min
Sogliola al vapore con verdurine
45 Min
Palamita in crema di finocchio
35 Min
Petto di pollo con crema di zucchine
40 Min