![Agnello in umido Agnello in umido](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B0995772-A6EA-4342-A9A0-01EF865EF151/Derivates/BA517590-A243-4C5D-8FE1-BA3D161C2015.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di bocconcini di carne di agnello
- 1 cipolla a fette
- 1 carota, pelata e a pezzi (2 cm)
- 50 g di vino bianco secco
- 100 g di olive nere denocciolate
- 2 pomodori a pezzetti
- 700 g di acqua
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di pecorino grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2184 kJ / 522 kcal
- Białko
- 46.2 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 35.5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di manzo alla catalana
2 Std.
Coniglio all'appetitosa
1 Std. 10 Min
Pollo ai peperoni
1 Std. 5 Min
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Stufato di agnello
2 Std.
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45min
Coniglio ai funghi
1 Std. 10 Min
Agnello al vino
40min
Trippa alla genovese con funghi e pancetta
1 Std. 10 Min
Spezzatino di agnello con patate e piselli
1 godz. 45 min
Pollo alla romana
1 Std. 10 Min
Pollo in umido ai funghi
50min