Focaccia alle melanzane

Focaccia alle melanzane

4.3 46 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Impasto
  • 230 g di acqua
  • 1 cucchiaino di zucchero
    1 cucchiaino di malto di orzo
  • 20 g di lievito di birra fresco sbriciolato
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
  • 40 g di olio di oliva
  • 400 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di pomodori perino San Marzano, a pezzi (2 cm), senza semi
  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 1 - 2 rametti di basilico fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 cucchiaino raso di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe macinato
  • 200 g di formaggio primo sale a cubetti (1 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie) piccolo
  • 350 g di melanzane a cubetti (2 cm)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 346 kcal / 1449 kJ
Białko 11.4 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...