Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato - 400 g di farina di forza (manitoba)
- 1 cucchiaino colmo di sale
Farcitura
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 60 - 80 g di peperone giallo a cubetti (1 cm)
- 60 - 80 g di peperone rosso a cubetti (1 cm)
- 500 g di funghi champignon puliti a fette sottili
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 peperoncini piccanti freschi senza semi
- 20 g di latte per spennellare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 11.3 g
- Węglowodany
- 60.3 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fagotto napoletano
2h 15min
Focaccia alle melanzane
1h 50 min.
Focaccia con salsiccia
1h 50 min.
Calzone
2hod. 50min
Focaccia di patate
2hod. 50min
Pizzo Salentino con la gialletta
3 Std. 30 Min
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Focaccia ai friarielli
2h 15min
Focaccia di Carnevale salentina
3 Std. 40 Min
Pitta rustica salentina
1h 40min
Pizza con la ricotta
2 Std. 40 Min
Focaccia a sorpresa
2sa