Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de patatas de guarnición (cortadas por la mitad transversalmente)
- 1 bogavante vivo (de 500 g aprox.)
- 2 huevos (envueltos en film transparente)
- 50 g de cebolleta
- 150 g de palitos de cangrejo
- 2 pimientos del piquillo
- 100 g de mayonesa
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 - 2 guindillas verdes en vinagre (en trocitos) (opcjonalnie)
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1819 kJ / 435 kcal
- Białko
- 25.12 g
- Węglowodany
- 24.12 g
- Tłuszcz
- 26.47 g
- Błonnik
- 2.87 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Almejas a la marinera
30min
Fumet de pescado y gambas
20 min
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1h 10min
Cóctel de mariscos tropical
15min
Ensalada de frutos del mar con vinagreta de puerro
1h 20min
Salpicón de marisco
20 min
Ensaladilla de patata, huevos, atún y palitos de cangrejo
1h 40min
Ensalada de patata con langostinos y salsa cóctel
2h
Ensalada de patata con pulpo y vinagreta de encurtidos
45min
Cóctel de marisco y aguacate con salsa cóctel
10 min
Pulpo en salpicón
25min
Arroz al estilo de Alicante (Comunidad Valenciana)
1h 20min