Vellutata di carote e pastinaca

Vellutata di carote e pastinaca

4.6 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 80 g di cipolla in quarti
  • 1 pezzettino di radice fresca di zenzero pelata
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 450 g di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
  • 250 g di pastinaca pelata e a pezzi (2 cm circa)
  • 600 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino di sale
  • 30 g di mandorle pelate tostate (vedere consigli)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 202 kcal / 845 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 5.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...