Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 pezzettino di radice fresca di zenzero, pelata
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 450 g di carote, pelate e a pezzi (2 cm circa)
- 250 g di pastinaca, pelata e a pezzi (2 cm circa)
- 600 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
lub 1 cucchiaino di sale - 30 g di mandorle pelate tostate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 845 kJ / 202 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 20.3 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di lenticchie rosse e tonno
40 min.
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 min.
Crema di zucchine e anacardi raw
20 min.
Vellutata di indivia belga e speck
50 min.
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Vellutata di carote viola
45 min.
Crema di pomodoro
30min
Gazpacho finocchio e mela
15 min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1h 10 min.
Crema di lattuga e menta
35min
Vellutata di mais
20 min.
Crema di carote all'arancia
30min