Vellutata di piselli con filetto in citronette

Vellutata di piselli con filetto in citronette

4.4 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Citronette
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 limone preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 8 fili di erba cipollina fresca tritati
Preparazione
  • 3 carote
  • 1 zucchina
  • 1 peperone giallo a listarelle
  • 2 pizzichi di sale + q.b.
  • 2 tranci di pesce spada
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 1 scalogno
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 150 g di patate a cubetti
  • 350 g di piselli surgelati
  • 700 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 512 kcal / 2142 kJ
Białko 36.3 g
Tłuszcz 30.7 g
Węglowodany 24.1 g
Błonnik 2.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...