![Crema di asparagi Crema di asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A9F7B1BB-9F58-4419-8C4B-3EFF0D02CB0D/Derivates/81B11247-20FD-4DD4-88FF-2BD23713F5CB.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g di asparagi teneri e sottili
- 2 tuorli
-
40
g di Grana Padano grattugiato
lub 40 g di Parmigiano reggiano grattugiato -
50
g di panna (min. 30% di grassi)
lub 100 g di latte parzialmente scremato - 700 g di brodo vegetale
- 20 g di farina
- 1 pizzico di sale + q.b.
-
200
g di crostini
lub 200 g di pane tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1393 kJ / 333 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di porri
40 Min
Crema di zucchine
30 Min
Crema di asparagi verdi
50 Min
Crema di asparagi e curcuma
35min
Crema di carote all'arancia
30 Min
Vellutata di asparagi bianchi e prosciutto crudo (senza glutine)
35min
Vellutata di porri e bottarga di muggine
50 Min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Vellutata di asparagi
45min
Vellutata di zucchine e zenzero
50 Min
Vellutata di zucchine con feta
50 Min