Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di acqua
- 100 g di anacardi non salati, precedentemente ammollati in acqua
- 1 cucchiaino di miele (opcjonalnie)
- 100 g di polpa di avocado maturo a pezzi
- 500 g di broccoli a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 10 g di cipolla
- 15 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato fresco
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucchine e zenzero
50 min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di verza al vino bianco
50 min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 min
Purè di carciofi e tofu
20min
Vellutata di carote e pastinaca
50 min
Crema di zucchine e anacardi raw
20min
Crema di carote e zenzero
20min
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35 min
Gazpacho finocchio e mela
15 min
Vellutata di valeriana e contorno di broccoli con salsa alle olive
45min
Vellutata di indivia belga con pere caramellate e coriandolo (di Mirko Ronzoni)
50 min