Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di noci sgusciate
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di spinaci freschi, puliti e asciutti
- 900 g di latte
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
- 60 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
- 100 g di Gorgonzola a tocchetti (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2046 kJ / 489 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 28.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di ricotta al basilico
40min
Gnocchi di semolino con ragù di verdure
55p
Gnocchi alla romana
1h 15min
Canederli al formaggio
1h
Spatzle alla barbabietola
30min
Gnocchi alla romana alla pizzaiola
2h 10min
Gnocchi bicolore
2h
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40 min
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2h 40min
Malfatti bergamaschi
40min