Gazpacho di pomodoro e gamberi

Gazpacho di pomodoro e gamberi

3.4 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
6 porzioni

Składniki

  • gamberi crudi
    12
  • di pomodoro a metà
    700 g
  • cetriolo senza semi
    ½
  • peperone rosso
    1
  • spicchi di aglio
    2
  • cipolla a metà
    1
  • di basilico fresco + q.b. per guarnire
    1 mazzetto
  • di mollica di pane
    140 g
  • di brodo di pollame freddo
    250 g
  • di aceto di Sherry
    30 g
    30 g di aceto di vino rosso
  • di Tabasco a piacere
    2 - 3 gocce
  • di olio extravergine di oliva
    65 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 250 kcal / 1052 kJ
Białko 13.5 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 21.8 g
Błonnik 3.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...