Gazpacho di pomodoro e gamberi
TM5 TM6

Gazpacho di pomodoro e gamberi

3.3 (4 oceny)

Składniki

  • 12 gamberi crudi
  • 700 g di pomodoro, a metà
  • ½ cetriolo, senza semi
  • 1 peperone rosso
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 cipolla, a metà
  • 1 mazzetto di basilico fresco + q.b. per guarnire
  • 140 g di mollica di pane
  • 250 g di brodo di pollame freddo
  • 30 g di aceto di Sherry
  • 2 - 3 gocce di Tabasco, a piacere
  • 65 g di olio extravergine di oliva
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1052 kJ / 250 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
21.8 g
Tłuszcz
12.3 g
Błonnik
3.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy