![Zuppa di patate e spinaci Zuppa di patate e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5DA54524-8394-4D93-8FD8-5617B5C8AB39/Derivates/DAF441D2-41C5-4020-B606-A1D6A1E1E629.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema reale
- 4 uova (da 60 g circa)
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di noce moscata
Zuppa
- 70 g di cipolla a metà
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di sedano a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di carote a pezzi (1-2 cm)
- 400 g di patate a pezzi (1-2 cm)
- 80 g di porri a pezzi (1 cm)
- 800 g di acqua
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- ¼ cucchiaino di noce moscata
- ¼ cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe nero macinato
- 150 g di spinaci in foglia surgelati scongelati
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1087 kJ / 260 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di pomodoro
30 Min
Crema di zucchine
30 Min
Crema di carote all'arancia
30 Min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 Min
Crema di barbabietole con quenelle alle erbe aromatiche
1 Std. 10 Min
Minestra a crudo
30 Min
Vellutata di patate e spinaci con crema reale
45min
Crema di spinaci e Asiago
45min
Vellutata d'inverno
50 Min
Vellutata di asparagi
45min
Crema di lattuga e menta
35min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55 Min