Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle in quarti
- 30 g di gambo di sedano a pezzi
- 50 g di nocciole sgusciate e spellate
- 40 g di burro a tocchetti
- 300 g di cuori di carciofo, puliti e in quarti
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
- 500 g di acqua
-
1
cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
lub 1 cucchiaino di sale -
100
g di panna (35% di grassi)
lub 100 g di latte intero - crostini di pane tostati
- pepe nero macinato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1623 kJ / 388 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 33.1 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di patate e robiola
45min
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55min
Vellutata di patate, cannellini, curry e mazzancolle (senza glutine)
45min
Crema di carote e mandorle
40min
Vellutata di funghi
50min
Crema di fagioli e ceci al profumo di rosmarino
40min
Vellutata di indivia belga e speck
50min
Vellutata di carote viola
45min
Vellutata di castagne con porcini
50min
Crema di carote all'arancia
30min