Vellutata alle nocciole
TM6 TM5

Vellutata alle nocciole

4.2 (13 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolle in quarti
  • 30 g di gambo di sedano a pezzi
  • 50 g di nocciole sgusciate e spellate
  • 40 g di burro a tocchetti
  • 300 g di cuori di carciofo, puliti e in quarti
  • 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2-3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale fatto in casa
    lub 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di panna (35% di grassi)
    lub 100 g di latte intero
  • crostini di pane tostati
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1623 kJ / 388 kcal
Białko
8.4 g
Węglowodany
33.1 g
Tłuszcz
25.6 g
Błonnik
7.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy