Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 6 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di scalogno
- 300 g di funghi porcini freschi puliti, a tocchetti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 480 g di riso Carnaroli
- 40 g di vino bianco
- 1200 g di acqua
- 1 cucchiaio di dado per brodo vegetale fatto in casa
- 40 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1728 kJ / 413 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto alle zucchine e prosciutto affumicato
30 Min
Risotto ai funghi
35 Min
Risotto zucchine e pancetta
35 Min
Risotto cremoso agli asparagi e pancetta
40 Min
Risotto funghi e spinaci
55 Min
Risotto ai funghi (per 2 persone)
35 Min
Risotto funghi e scamorza
45 Min
Risotto funghi e salsiccia
55 Min
Risotto ai frutti di mare
1 Std. 15 Min
Risotto ai funghi porcini
35 Min
Risotto alla pescatora
35 Min
Risotto funghi, salsiccia e olive
35 Min