Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lemon Chive Vinaigrette
- 60 g extra virgin olive oil
- 40 g freshly squeezed lemon juice
- 3 - 4 fresh chives, chopped (5 mm)
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 pinch caster sugar
- 1 pinch fine sea salt
Avocado Cream
- 2 ripe avocados (approx. 330 g), cut in pieces (2 cm)
- 50 g mayonnaise
- 50 g crème fraîche
- 40 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice
- 2 pinches fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- 150 g mixed salad leaves
- 200 g smoked salmon
- 220 g cooked, peeled prawns, large
- 1 Tbsp fresh chives, chopped (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1445.4 kJ / 345.5 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 29.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 595.7 mg
Alternatywne przepisy
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Sicilian Prawn Salad
40 Min
Hawaiian Salad with Honey and Lime Dressing
15min
Halloumi Salad
20 Min
Sicilian Salad
30 Min
Asian Steamed Side of Salmon
1 Std. 45 Min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 Min
Vegetable and Seaweed Tartare
45min
Hake Salad with Mango and Lime Mayonnaise
40 Min
Salad with Bacon, Watermelon and Yoghurt Dressing
20 Min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1 Std.
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
1 Std. 5 Min