Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g coentros
-
100
g queijo Emmental
lub 100 g queijo flamengo - 1000 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em fatias (0,5 cm aprox. espessura)
- 35 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 2 dentes de alho
- 50 g alho-francês
- 100 g espinafres descongelados bem espremidos
- 6 ovos
- 200 g leite
-
100
g natas de soja
lub 100 g natas - 1 pitada de pimenta
- 15 g amido de milho
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1945.7 kJ / 465 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 26.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 1075.2 mg
Alternatywne przepisy
Empadinhas vegetarianas
1h 35min
Empadão de legumes
1h
Empadão de batata e cogumelos
1h 20 min
Tarte vegetariana
1h
Tarte de legumes
1h 15min
Lasanha de abóbora e couve
1 Std. 25 Min
Pudim de ervilhas com cenoura
1 Std. 25 Min
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Crumble de abóbora, batata-doce e curgete
50min
Quiche de abóbora e sobras de legumes
2h
Tarte de espinafres e arroz
35min
Espiritual de cenoura, abóbora e acelga
1h 20 min