Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotto alle mandorle
- 70 g di mandorle pelate
- 60 g di farina
- 120 g di zucchero
- 4 albumi
- 3 tuorli d'uovo
Mousse alle fragole
- 400 g di fragole a metà
- 100 g di zucchero
- 4 fogli di gelatina (2 g l'uno) ammollata 10 minuti in acqua fredda e strizzata
- 350 g di panna (35% di grassi), molto fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1607 kJ / 384 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini éclair ai lamponi
3h
Mousse ai mirtilli
3h
Crostata al frutto della passione e vaniglia
23 Std.
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1h
Trifle alle fragole
5 godz. 30 min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6 Std. 40 Min
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25min
Tortine al cioccolato e arancia con diplomatica al Rum
2h 30min
Torta Diplomatica
3h
Panna cotta ai mirtilli
6h 30 min
Crostata classica alla frutta mista
1 godz. 20 min
Cheesecake allo yogurt e fragole
5 Std. 40 Min