Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de saumon frais
- 20 g de gros sel
- 200 g de concombre, coupé en morceaux
- 2 brins de persil frais, équeutés
- 20 g d'échalote
- 20 g d'huile d'olive
- 1 avocat, coupé en brunoise
- 30 g de jus de citron vert
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- brins d'aneth frais, équeutés, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978 kJ / 214 kcal
- Białko
- 17.2 g
- Węglowodany
- 1.5 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartare de dorade à la mangue
10 min
Ceviche de poisson
30 min
Tartare de bar
10 min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15min
Mille-feuille de tomate et mozzarella
25 min
Tartare de thon et gaspacho
20 min
MAI Asperges, saint-jacques et sabayon aux herbes - Christophe Aribert
40 Min
Ceviche de dorade
10 min
Mousse de thon, tartare d'avocat et tomates séchées
10 min
Tartare de saumon frais
15min
Tartare de bœuf
10 min
Salade César
30 min