Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de chair de potiron
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide entière
- 1 gousse de vanille
- 70 g de cassonade
- 4 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4396 kJ / 1053 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 106 g
Alternatywne przepisy
Flan de patate douce aux épices
55 Min
Galette classique
1 Std. 35 Min
Velouté de betteraves à la mousse de raifort
5sa
Œufs en chocolat de Pâques
2sa 45 dk
Chutney à la fraise et poivre vert
Brak ocen
Velouté de patate douce au lait de coco, volaille sauce poulette et papillote de poires au chocolat
45min
Les palets roses de Jeanne
1h 15min
Crème brûlée à la carotte
3h 25min
Mousse meringuée au pamplemousse
12 Std.
Tarte aux fruits de la Passion
2h
Petits flans de carotte à l'estragon
1h 50min
Risotto de potiron au lait de coco
40min