Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 250 g de farine, et un peu pour fariner
- 250 g de chair de potiron
- 150 g de lait
- 350 g de crème liquide entière
- 1 gousse de vanille
- 70 g de cassonade
- 4 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4396 kJ / 1053 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 106 g
Alternatywne przepisy
Gâteau nantais
1h
Purée de céleri aux cacahuètes
40 min
Crème brûlée aux pralines roses
3 godz. 15 min
Menu gourmand - Foie gras aux fruits secs
13h 15min
Mousse aux restes de chocolats
1h 25 min
Sticks de meringue choco-noisettes
2h
Bavarois meringué aux fraises
4h
Le merveilleux
3 godz. 40 min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Petits flans de carotte
12 Std.
Croquettes de chou-fleur au parmesan
55 min
Œufs au nid à la purée de chou-fleur
50 min