Urządzenia i Akcesoria
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
40 g rodzynek sułtanek
-
10 g migdałów, blanszowanych
-
15 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g jogurtu naturalnego200 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
-
100 g mleka
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
69.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
759.5 kJ /
181.5 kcal
Tłuszcz
6.6 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
26.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Suflet malinowy z angielskim kremem
1 Std. 15 Min
"Bałagan w Eton" z owocami sezonowymi
2 Std. 30 Min
Pływające wyspy
45 Min
Deser limonkowo-imbirowy
8 Std. 30 Min
Deser kokosowo-ananasowy
4 Std. 25 Min
Pudding migdałowy
30 Min
Tiramisu Caffé Latte
1 Std. 30 Min
Parfait z pestek dyni
6 Std. 25 Min
Suflety orzechowe
1 Std. 30 Min
Serniczki z wiśniami
45 Min
Sos ze słodkiego cherry
20 Min
Bailey's panna cotta
1 Std. 30 Min