
Urządzenia i Akcesoria
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 porcji
Składniki
-
40 g rodzynek sułtanek
-
10 g migdałów, blanszowanych
-
15 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
200 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
-
100 g mleka
-
500 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
181.5 kcal /
759.5 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
6.6 g
Węglowodany
26.8 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Sód
69.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE JOGURTY
9 Przepisów
Polska
Polska