Wersje kompatybilne
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Migdałowa okara
- 100 g migdałów, blanszowanych, bez skórki
- 1400 g wody
- 1 szczypta soli
- 30 g miodu
Keks migdałowy
- 4 jajka, w temp. pokojowej
- 125 g jogurtu sojowego, w temp. pokojowej
- 15 g pasty miso, jasnej (opcjonalnie)
- 150 g mąki pszennej
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 40 g zielonych oliwek, bez pestek, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
- 40 g pomidorów, suszonych, w oleju, odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 3617.4 kJ / 864 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 10.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z mięsa w kruchym cieście
2 godz. 50 min
Majonez bez jajek
10min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Keks migdałowo - gryczany
1h
Tiramisu bez laktozy
12h 40min
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Babka makowa
1sa 20 dk
Babka piaskowa sezamowa
1h
Babeczki ziemniaczane
1h 10 min
Babka drożdżowa z lukrem
2 godz. 50 min