
Urządzenia i Akcesoria
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 14 godz. 50 min
2 sztuki
Składniki
Migdałowa okara
-
100 g migdałów, blanszowanych bez skórki
-
1400 g wody
-
1 szczypta soli
-
30 g miodu
Keks migdałowy
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
125 g jogurtu sojowego w temp. pokojowej
-
15 g pasty miso (opcjonalnie) jasnej
-
150 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g zielonych oliwek, bez pestek odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
-
40 g suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy, pokrojonych na 4-5 mm kawałki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
864 kcal /
3617.4 kJ
Białko
34.5 g
Tłuszcz
48 g
Węglowodany
88 g
Błonnik
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Lasagne z topinamburem
1 godz. 20 min
Keks migdałowo - gryczany
1 godz.
Ciasto kruche wytrawne
5 min
Ciasto orzechowe
1 godz. 40 min
Trufle czekoladowe z sezamem
3 godz. 25 min
Ciasto miodowe z czerwoną pomarańczą
2 godz.
Pasztet babci Uli
8 godz. 50 min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Purée z kapusty i kasztanów
35 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Pierogi z bryndzą i szpinakiem
14 godz.