Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g azeite
- 1 c. chá de canela em pó
- ½ c. chá de cominhos
-
½
c. chá de paprika picante
lub ½ c. chá de colorau - 150 g cebola cortada em pedaços
- 200 g batata-doce cortada em cubos pequenos
- 200 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- ½ malagueta vermelha cortada em rodelas (opcjonalnie)
- 400 g feijão-branco cozido escorrido
- 10 g coentros, só as folhas, mais q.b. p/ polvilhar
- 6 tortilhas de trigo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1309.8 kJ / 313.1 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 49.2 g
- Tłuszcz
- 9.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 776.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pataniscas de grão-de-bico
15min
Chili vegetariano de lentilhas e milho
1h 35min
Medalhões de quinoa
50min
Bolonhesa de lentilhas
50min
Empadão de lentilhas e beringela
1 Std. 25 Min
Dahl de lentilhas, amêndoa e cebola roxa
2 Std. 40 Min
Empadão de batata-doce e lentilhas
2h 30min
Empadão vegetariano
1 Std. 40 Min
Tofu à Lagareiro
13 Std.
Feijão e abóbora com natas e coentros
1h
Guisado de grão, batata doce e espinafres
40min
Feijoada vegetariana
1h 20min