Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, geviertelt
- 530 g Öl
- 5 Semmeln, altbacken, in Würfeln (ca. 1 cm)
- 1000 g weiße Bohnen, aus der Dose, (Abtropfgewicht)
- 2 ¼ - 2 ½ TL Salz, nach Geschmack
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 1 - 1 ½ EL Majoran, getrocknet
- 4 Blätter gezogener Strudelteig
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2775 kJ / 663 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 88 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1sa 20 dk
Grießnockerl (laktosefrei)
40min
Fleischstrudel für Suppe
40min
Semmelknödel
50 dk
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 dk
Letscho
40min
Ribiseltorte mit Schneehaube
1h 10min
Grammelknödel
1 Std. 30 Min
Eiaufstrich mit Topfen
10min
Liptauer
15 Min
Bröselknödel
40min
Kaspressknödelsuppe
1u. 35min