Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Dinkel
- 50 g Mohnsamen
- 100 g Haferflocken
- 400 g Wasser
- 2 Eier
- 50 g Rohrohrzucker
- 1 ½ TL Kakaopulver
- 2 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 500 g frische Zwetschken, entsteint, halbiert
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- 1 Zimtstange, halbiert
- Kokosöl zum Braten
- Honig zum Beträufeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2138 kJ / 510 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Mohnbuchteln mit Zwetschken und Rum-Vanille-Sauce
2 godz. 55 min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Zwetschkenkoch mit Schneenockerln
50min
Brennnessel-Eier-Nockerl
30 min
Marillenröster
30 min
Grießpudding mit Apfelkompott
30 min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenmarmelade
35 min
Ribiselschnitten
1h
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min