![Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut Steirerkrapfen mit Bohnen-Sauerkraut](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/788d581b-1dcc-4bb6-80c0-c00c72a4e4ae/Derivates/e49f9088-54b2-4c7c-9044-1e5ea2992bd4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g Milch
- 500 g Roggenmehl Type 960, etwas mehr zum Bemehlen
- 1 TL Kümmel, ganz
- 1 ¼ - 1 ½ TL Salz
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 200 - 250 g Butterschmalz
- 100 g Speckwürfel
- 600 g Sauerkraut (siehe Tipp), abgetropft
- 350 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 5 Pfefferkörner, schwarz
- 4 Wacholderbeeren
- 1 Dose Kidneybohnen (Abtropfgewicht ca. 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2880 kJ / 688 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.3 g
- Błonnik
- 13.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknödel
1h 20 min.
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min.
Buchteln mit Powidl
2h 20 min
Bärlauchpalatschinken mit Lammhaschee und Sauerrahmdip
1 godz. 30 min
Semmelknödel
50 min
Käsespätzle
45min
Buchteln mit Zwiebel-Speck-Fülle
2 Std.
Gebackene Erdäpfelnudeln
1h 20 min.
Leberreis
35 min
Waldviertler Knödel
1 godz.
Feine Streichwurst
14h 30 min
Polsterzipfl
2 Std. 10 Min