Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Erdäpfelteig
- 350 g Erdäpfel, mehlig, gekocht, geschält und geviertelt
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 150 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
Mohnfülle und Strudelzubereitung
- 200 g Mohnsamen
- 300 g Milch
- 70 g Feinkristallzucker
- 30 g Semmelbrösel
- 30 g Rosinen
- 1 Prise Zimt, gemahlen
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL Marillenmarmelade
- 20 g Butter
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1688 kJ / 403 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 46.5 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Błonnik
- 7.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohnstrudel
2 Std. 30 Min
Grammelstrudel
1 godz. 45 min
Krapfen mit Aprikosen-Frischkäse-Füllung
4 Std.
Mostschober
2h
Erdbeer-Topfen-Strudel
3 godz. 5 min
Batzerlgugelhupf
2 Std. 50 Min
Gerührter Germgugelhupf
2h
Powidltascherl
1h 10min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45min
Topfengolatschen
50min
Kardinalschnitten
3h
Nussstrudel
2 Std. 30 Min