Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot

Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot

4.2 40 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

  • Erdäpfel, mehlig geschält, 350 g in Würfeln (1 cm) und 350 g in Stücken
    700 g
  • Wasser
    1000 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • Kümmel, ganz etwas mehr zum Dekorieren
    3 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Hühnersuppenwürfel (für 0,5 l)
  • frische Pilze in Scheiben
    200 g
  • Butterschmalz
    5 EL
  • Salz etwas mehr für die Pilze
    ½ TL
  • Zwiebel (ca. 80 g)
    1
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    2 TL
  • Bauernbrot
    6 Scheiben
  • Knoblauchzehe
    1
  • Buttermilch
    300 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 294 kcal / 1231 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...