Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 EL Weizenmehl, glatt
- 1250 g reife Paradeiser, geviertelt
- 2 - 3 EL Zucker (siehe Tipp)
- 3 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 80 g Tomatenmark
- 100 g roter Paprika, in Stücken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 900 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 403 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Paprikahendl
1h
Letscho
40p
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55 min
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55 min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Cremespinat
30min
Krautfleckerl
40p
Bröselknödel
40p
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40p