Paradeissauce mit Salzerdäpfeln

Paradeissauce mit Salzerdäpfeln

4.6 36 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Butter in Stücken
    60 g
  • Weizenmehl, glatt
    2 EL
  • reife Paradeiser geviertelt
    1250 g
  • Zucker (siehe Tipp)
    2 - 3 EL
  • Salz
    3 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    80 g
  • roter Paprika in Stücken
    100 g
  • Lorbeerblatt, getrocknet
    1
  • schwarze Pfefferkörner
    ½ TL
  • Erdäpfel geschält, in Stücken (3 cm)
    900 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 10 g
Kalorie 1694 kJ / 403 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 11 g
Węglowodany 58 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...