Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 2 EL Weizenmehl, glatt
- 1250 g reife Paradeiser, geviertelt
- 2 - 3 EL Zucker (siehe Tipp)
- 3 TL Salz
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 80 g Tomatenmark
- 100 g roter Paprika, in Stücken
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- ½ TL schwarze Pfefferkörner
- 900 g Erdäpfel, geschält, in Stücken (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1694 kJ / 403 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 11 g
Alternatywne przepisy
Rahmsuppe mit Fisolen
35 Min
Fisolengulasch
1h 10min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Eingebrannte Erdäpfel mit Gurkerl
55min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55min
Krautfleckerl
40 Min
Dillfisolen mit Erdäpfeln
55min
Letscho
40 Min
Paprikahendl
1 Std.
Liptauer
15min
Bröselknödel
40 Min