Paprikahendlgulasch mit Zucchinibandnudeln (XXL)

Paprikahendlgulasch mit Zucchinibandnudeln (XXL)

3.5 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Paprikaschoten gemischt (gelb und rot), in Stücken (2-3 cm)
    400 - 450 g
  • Zucchini
    1000 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    300 g
  • Öl
    20 g
  • Hendlbrustfilet, ohne Haut
    800 g
  • Zucker
    1 TL
  • Tomatenmark nach Geschmack
    70 - 90 g
  • passierte Tomaten
    400 g
  • Weißwein, trocken
    200 g
  • Geflügelfond
    200 g
  • Paprikapulver, edelsüß, geräuchert
    2 EL
  • Salz
    2 EL
  • Cayennepfeffer nach Geschmack
    ½ - 2 TL
  • Kümmel, gemahlen
    1 ½ TL
  • Zitronenschale, gerieben
    1 TL
  • Majoran, getrocknet
    2 EL
  • Weizenmehl in Wasser aufgelöst
    20 g
  • Lorbeerblätter, getrocknet
    3
  • Sauerrahm (opcjonalnie) zum Garnieren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 11245 mg
Białko 30 g
Kalorie 241 kJ / 1010 kcal
Tłuszcz 5 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...