![Sugo all'ortolana Sugo all'ortolana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EF342D03-DEC7-4EB5-8BB8-31707E05923C/Derivates/8C483A62-4EF0-4B56-B6FC-BA7720C09C1F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
800
g di pomodori maturi in quarti
lub 800 g di polpa di pomodoro a pezzi - 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di cipolla a pezzi
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di carote, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 50 g di gambi di sedano a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di zucchine a dadini (1-2 cm)
- 100 g di peperoni a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di melanzane a dadini (1-2 cm)
- 100 g di acqua
- 2 - 3 cucchiaini di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 209 kJ / 50 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di verdure primaverili
30min
Ravioli di ricotta con sugo di melanzane
1 Std. 40 Min
Composta di pomodori e capperi
1h
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 Std. 5 Min
Sugo bianco di ricotta e zucchine
30min
Conserva di datterini e verdure
7 Std.
Conserva di pomodoro con olive
1h 30min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Ragù di tonno fresco
1h
Sugo classico
55 min
Sugo al tonno
45min
Sugo all'arrabbiata
20p