Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre doux, pour les ramequins
- 120 g de chocolat noir pâtissier, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 130 g de lait
- 35 g d'huile de tournesol
- 120 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 1 sachet de levure chimique
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1667 kJ / 392 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 50.7 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake tendre mozza jambon
1h 20 min
Gâteau au yaourt
1h 40 min
Gâteau aux pommes
40 Min
Sablés au chocolat
50min
Gâteau au chocolat léger
3 godz. 15 min
Cupcake chocorange
50min
Cœurs sablés rose
40 Min
Gâteau au chocolat express
20 min
Cake au thon
50min
Muffins Nutella®-banane
35min
Marbré express au chocolat
45 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min