Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de zeste de citron vert, non traité
- 100 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron vert fraîchement pressé
- 60 g d'eau
- 8 biscuits sablés au beurre, type spritz
- 4 jaunes d'œufs
- 250 de mascarpone
- 4 blancs d'œufs
- 125 g de framboises fraîches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1038.5 kJ / 248 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 18.6 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 12.9 mg
Alternatywne przepisy
Soufflés glacés à la mangue
9h
Petites mousses Passion
3h 20 min
Verrine pêche, fraise et pesto de menthe
20 min
Tiramisu pêche-lavande
3h 20 min
Tarte abricot-pistache
1h 15min
Minicheesecakes à la purée de mangue
3h 40 min
Parfait glacé au chocolat
12j 20 menit
Mille-feuille express framboise-citron
30min
Tarte aux fruits de la Passion et au citron
3h 40 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1u. 45min
Tiramisu aux fraises
4h 30 min
Pannacotta aux myrtilles
4h 30 min