Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- 1 TL Korianderkörner
- 1 Knoblauchzehe
- 150 g Zwiebeln, halbiert
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 20 g Kokosöl
- 750 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Dose Kichererbsen (400 g), mit Sud
- 150 g Soja-Joghurtalternative natur
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1004 kJ / 240 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kichererbsensuppe mit Rhabarber und Curry
1 Std. 20 Min
Kürbiseintopf
1 godz. 30 min
Saurer Tofu mit Wurzelgemüse (vegan)
40 min
Kohlsuppe mit Tofu
1 godz. 45 min
Kohlcurry mit Mandeln für Ungeduldige
25min
Grünkohl-Kartoffel-Frittata
1h 10min
Scharfer Weißkohltopf
1 Std.
Bohnenpüree
10min
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 godz. 30 min
Fenchel-Quinoa-Suppe
25min
Wirsing-Kichererbsen-Eintopf
50min