![Artischocken-Tofu-Püree Artischocken-Tofu-Püree](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/60DFF436-96D4-44FD-927E-F831114D835C/Derivates/FA651073-9DDC-431C-AD6D-42F174C474E6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 240 g Artischockenherzen, in Öl, abgetropft
- 130 g Tofu, fest, abgetropft
- 1 Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgerieben, Saft ausgepresst
- 1 TL Kräutersalz
- 1 TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weiße-Bohnen-Dip
20 Min
Auberginen mit Amaranthfüllung
40 Min
Paprikacreme
30min
Kichererbsenfladenbrot mit Curry-Gemüsedip
50 Min
Linsenpastete
6 Std. 20 Min
Spinat-Brokkoli-Terrine
4sa 45 dk
Grünkohl-Kichererbsen-Eintopf
35min
Schnelle Kichererbsensuppe mit schwarzem Sesam
25 min
Auberginencreme "Orient"
2h
Avocado-Erbsen-Hummus
30min
Tofu-Aufstrich mediterran
5 min
Grüne Bohnen mit Erdnüssen
15 min