Urządzenia i Akcesoria
Tabouleh
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 Portionen
Składniki
-
Bulgur fein100 g
-
Wasser120 g
-
Olivenöl50 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Petersilie abgezupft2 Bund
-
Minze abgezupft½ Bund
-
Frühlingszwiebeln in Stücken3
-
Salatgurke geschält, entkernt (ca. 200 g), in Stücken1
-
Zitrone Saft ausgepresst1
-
Pfeffer¼ - ½ TL
-
Strauchtomaten entkernt, in Würfeln (ca. 1 cm)200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
651 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Arabische Nacht
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Hummus, grüne Tahina und israelischer Salat
40 min
Persisches Pilaw mit Masala-Joghurt
30 min
Gewürzreis
30 min
Tabouleh mit Aprikosen
35 min
Rindfleisch-Köfte mit Safran-Joghurt
1 godz. 20 min
Hummus
10 min
Auberginenpüree
30 min
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Gurken-Minz-Raita
25 min
Quinoa-Tabouleh
40 min
Bulgursalat - Kısır
1 godz.