Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Koriander, abgezupft
- 200 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g getrocknete Aprikosen, entsteint, halbiert
- 80 g Rapsöl
- 2 Auberginen (à ca. 350 g), in Würfeln (1 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 50 g Tomatenmark
- 10 g gelbe Currypaste
- 1 ½ - 2 TL Salz
- 10 g brauner Zucker
- 10 g Limettensaft
- ½ TL Pfeffer
- 2 TL Kurkuma, gemahlen
-
40
g Sesam, hell
lub 40 g Sesam, hell und schwarz gemischt - 70 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 928 kJ / 222 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Dhal
40 Min
Hummus
10min
Creolischer Coleslaw
2 godz. 10 min
Koriander Chutney
5 min
Möhren-Hummus
50 Min
Orient-Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Freekeh-Salat mit Datteln und Nüssen
50 Min
Orientalischer Kartoffelsalat
2 godz.
Kashmiri Reis
30 Min
Zaalouk (Auberginen-Salat)
50 Min
Auberginencreme "Orient"
2 godz.
Paprika-Hummus
10min