Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di pancetta a cubetti
- 2 spicchi di aglio, senza anima
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati
-
1
mazzetto di finocchietto selvatico, lavato
lub 1 cucchiaino colmo di semi di finocchio - 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di carne di coniglio a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 120 g di vino bianco secco
- 20 g di olive taggiasche denocciolate
- 200 g di salsiccia cruda, spellata e a tocchetti (2-3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1845 kJ / 441 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
Alternatywne przepisy
Coniglio ai carciofi
1 Std. 25 Min
Coniglio ai funghi
1h 10min
Coniglio in umido
1 Std. 25 Min
Faraona ai funghi porcini
1h 10min
Coniglio alla mediterranea
50min
Coda alla vaccinara
3h
Coniglio alla siciliana
1h 20min
Faraona al vino rosso
1h 30min
Coniglio alla ligure
3h 20min
Coniglio stufato
1h 10min
Coniglio all'appetitosa
1h 10min
Costine in umido
1h 20min