Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 patata lessa (100 g circa) a pezzetti
- 70 g di mortadella a cubetti
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 500 g di seppie pulite, le sacche ed i tentacoli
- olio extravergine di oliva q.b. per spennellare
- 500 g di pomodori ciliegino a metà
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 4753 kJ / 1136 kcal
- Białko
- 97.7 g
- Węglowodany
- 38.1 g
- Tłuszcz
- 67 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Seppie e calamari in guazzetto di capperi e olive
40 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Polpo con patate alla salentina
1h 10min
Calamari ripieni alla norma
1 Std. 30 Min
Polpo al vino rosso
1h
Calamari ripieni
1 Std. 30 Min
Seppie ripiene con pomodori secchi profumati.
40 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 Min
Seppioline e gamberi gratinati
1h 10min
Moscardini al limone
30 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min